مهمترین مطالب
صفحه اصلی / مقالات / خواص زیره

خواص زیره

از جمله  خواص زیره که بیان شده ضد میکروب بودن ، تسریع کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش  را می توان نام برد .

زیره

در اینجا به ۴ مورد از خواص زیره می پردازیم :

۱- تسریع کاهش وزن

مصرف گیاه زیره ، می تواند با حفظ یکپارچگی سلولهای بتا در  جزایر لانگرهانس لوزالمعده

اثر مفیدی بر کاهش وزن و شرایط متابولیک بدن داشته باشد .

طبق نظر محققان ، وجود پرنیل فلاونوئیدها  در این گیاه سبب کاهش وزن می شود ،

هر چند ساز و کار دقیق این کاهش وزن هنوز مشخص نیست .

 شاید فاکتورهای رشد شبه  انسولینی IGFs و پروتئین های اتصالی آنها هم ، در این ساز و کار دخیل باشند .

در تحقیقی که نتایج آن در ژورنال   complementary therapies   چاپ شده به دو گروه از زنانی که اضافه وزن داشتند ،

رژیم لاغری داده شد با این تفاوت که گروه دوم در رژیم خود ، زیره هم دریافت کردند .

نتایج به دست آمده نشان داد که پس از ۳ ماه ، کاهش وزن ، کاهش درصد چربی بدن و کاهش توده بدنی

و سایز دور کمر در گروه دوم ، بیشتر از گروه اول بود .

۲-بهبود عملکرد دستگاه گوارش

ترکیب آلی آروماتیک زیره به نام کومین آلدهید ، با فعال سازی غدد بزاقی ، هضم اولیه ی غذا را تسهیل می کند.

تیمول موجود در زیره ، همین کار را با غدد ترشح کننده ی اسیدها ، صفرا

و آنزیم های مسئول هضم کامل عذا در معده و روده انجام می دهد.

بر اساس مشاهدات پزوهشگران ، مصرف عصاره ی زیره باعث افزایش فعالیت آنزیم های آمیلاز

، پروتئاز و فیتاز می شود که در هضم قند ، پروتئین و چربی موثرند .

ادویه هایی مثل زیره سبب افزایش اسیدهای صفراوی می شوند که این اسیدها  ، در فرایند هضم نقش مهمی دارند .

زیره به دلیل داشتن روغن های ضروری ، منیزیم و سدیم روند هضم غذا را بهبود می بخشد

و مصرف آن با آب داغ سبب تسکین درد معده می شود .

مصرف نعنا هم برای معده مفید است.

 

۳- افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی

این فعالیت که از دیگر خواص زیره می باشد ، در آزمایش های گوناگون نشان داده شده است .

این ویژگی تا حد زیادی به الکل های آنتول و ترکیبات پلی فنلی دیگر نسبت داده می شود

که سبب از بین رفتن رادیکال های آزاد می شوند .

خاصیت ضد رادیکالی زیره سازو کار اصلی صفات دارویی این گیاه است.

۴- ضد میکروب

تحقیقات فراوانی ،  فعایت ضد میکروبی بالقوه ای رابرای زیره سبز (روغن یا عصاره ی آبی) نشان داده اند .

این فعالیت ها در برابر محدوده ای از سویه های باکتریایی مفید و همچنین بیماری زای گرم-مثبت و گرم-منفی ارزیابی شده اند .

 در پژوهشی ، عصاره ی الکلی و روغن بذر زیره ی سبز از رشد ایزوله های آن جلوگیریکرد و باعث بهبود موفولوژی آن شد

درباره‌ admin

این مطلب را نیز بخوانید

دمنوش نعنا

دمنوش نعنا و فواید آن دمنوش نعنا با طبع گرم و خشک در درمان بیماری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *